Türkiye'de 360 derece dönen ev gördünüz mü hiç ? Çok ilginç evler

 
Tarih boyunca insanlar benzersiz ve ilginç evlere hayran kalmışlardır. Bir uçurumun kenarına inşa edilmiş evlerden tamamen geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış evlere kadar, ev tasarlama ve inşa etme söz konusu olduğunda sayısız mimari yenilik ve yaratıcılık örneği vardır. İşte dünyadaki en ilginç evlerden bazılarına sadece birkaç örnek:

Mantar Ev - La Jolla, California: 1960'larda mimar Dale Naegle tarafından tasarlanan bu eşsiz ev, dev bir mantar koleksiyonuna benziyor. Kavisli duvarları, organik şekilleri ve renkli dış cephesiyle Mushroom House, orta yüzyıl modern mimarisinin tuhaf ve eğlenceli bir örneğidir.

Kabarcık Sarayı - Théoule-sur-Mer, Fransa: 1970'lerde mimar Antti Lovag tarafından inşa edilen Kabarcık Sarayı, dev baloncuklar gibi görünen birbirine bağlı bir dizi kubbedir. Ev, Akdeniz'e bakan bir yamaçta yer almaktadır ve yemyeşil bahçeler ve teraslarla çevrilidir.

Çarpık Ev - Sopot, Polonya: Bu tuhaf bina, adeta bir peri masalından fırlamış gibi görünüyor. 2004 yılında mimarlar Szotyńscy & Zaleski tarafından tasarlanan Crooked House, daha büyük bir alışveriş merkezinin parçasıdır ve eriyormuş gibi görünen dalgalı, çarpık bir cepheye sahiptir.

Up-Side-Down Ev - Szymbark, Polonya: Bu tuhaf ev 2007'de inşa edildi ve kulağa tam olarak benziyor - ters çevrilmiş bir ev. Ziyaretçiler evi gezerek zeminlerin ve tavanların ters olduğu bir dünyada yaşamanın nasıl bir şey olduğunu görebilirler.

The Flintstone House - Hillsborough, California: İkonik çizgi filmden ilham alan bu ev, dev bir kayadan oyulmuş gibi görünüyor. 1976 yılında mimar William Nicholson tarafından tasarlanan Flintstone House, San Francisco Körfez Bölgesi'nin bir simgesi ve benzersiz tasarımıyla ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.

Bunlar, dünya çapında bulunabilen birçok ilginç ve sıra dışı evden sadece birkaç örnek. Doğadan, sanattan ya da hayal gücünden ilham alan bu evler, mimari söz konusu olduğunda her şeyin mümkün olduğunu hatırlatıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar