Haarp nedir, gerçek midir ? Yapay Deprem nasıl olur ? ( Video )

 
HAARP, radyo iletişimi ve diğer elektromanyetik radyasyon biçimleri için önemli olan atmosferin bir katmanı olan Dünya'nın iyonosferini incelemek için ABD hükümeti tarafından finanse edilen bir araştırma programı olan Yüksek Frekanslı Aktif Auroral Araştırma Programı'nın kısaltmasıdır.

HAARP, Gakona, Alaska'da bulunur ve iyonosfere nüfuz eden radyo dalgaları üretebilen bir dizi yüksek frekanslı radyo vericisi ve anteninden oluşur. Programın ana hedefi, Dünya'nın üst atmosferi hakkındaki anlayışımızı geliştirmek amacıyla bu radyo dalgalarının iyonosfer üzerindeki etkilerini incelemektir.

HAARP'ın hava durumunu değiştirmek, zihin kontrolü ve hatta depremlere ve diğer doğal afetlere neden olmak gibi hain amaçlar için kullanıldığını öne süren çeşitli komplo teorileri var. Ancak bu iddiaları destekleyecek hiçbir bilimsel kanıt yoktur ve genellikle asılsız kabul edilirler.

ABD hükümeti, HAARP programının tamamen bilimsel araştırma amaçlı olduğunu ve herhangi bir zarar verme kapasitesinin bulunmadığını belirtmiştir. Programın potansiyel çevresel etkisi hakkında endişeler dile getirilirken, ABD hükümeti ayrıca programın iyonosfer üzerindeki etkilerinin nispeten küçük olduğunu ve çevre üzerinde önemli bir etkisinin olmadığını belirtti.

Sonuç olarak, HAARP, Dünya'nın iyonosferini incelemek için ABD hükümeti tarafından finanse edilen gerçek bir araştırma programıdır. Programın hain amaçlarla kullanıldığını öne süren komplo teorileri olsa da, bu iddiaları destekleyecek hiçbir bilimsel kanıt yoktur ve ABD hükümeti programın tamamen bilimsel araştırma amaçlı olduğunu belirtmiştir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar